Kedves Szülők!

A nemzeti köznevelésről szóló törvény egy új lehetőséget nyújt Önök és gyermekeik számára: 2013-ban, a beiratkozáskor minden állami általános iskolában a leendő elsős és ötödik osztályos gyermekek szülei két tantárgy közül választhatnak gyermekük számára: erkölcstan vagy felekezeti (pl. református) hit- és erkölcstan.

Részletes információkért kattintson a "Bővebben" linkre!

hittan

 

Miért jó, ha a gyermekemnek a hit- és erkölcstanórát választom?
Egyrészt mert az alapműveltség része a Biblia ismerete. Másrészt a hit- és erkölcstan órákon szentírási történetek alapján kerülnek elő olyan fontos témák és kérdések, amelyek feldolgozása segítheti gyermeke eligazodását az élet apróbb és nagyobb dolgaiban. Így egyszerre kapnak ismeretet a Bibliáról és a bibliai történetekről, valamint a keresztyén értékrend alapjaival is megismerkedhetnek.

Tanulnak-e erkölcstan órán előkerülő témákról a hittanos gyerekek?
Igen, a református hit- és erkölcstan része az erkölcsi nevelés is. Minden évfolyamon, a bibliai történetekhez kapcsolódóan szóba kerülnek erkölcstani témák. Például család, barátok, a kortárscsoport hatása, lelki egészség, testi-lelki tulajdonságok, elfogadás, empátia stb.

 


Ki tartja a hit- és erkölcstan órákat?
A helyi református egyházközség által megbízott személy: a lelkipásztor vagy református hittanoktatói végzettséggel rendelkező, felkészült pedagógus.

Mit kell tennem, ha az elsős gyerekem részére a hit- és erkölcstant szeretném választani?
A beiratkozás során – legkésőbb április 30-ig – nyilatkoznia kell az iskolában arról, hogy a református hit- és erkölcstant választja gyermeke számára. 

Mi a szülő teendője, ha ötödikes lesz a gyermeke?
Május 20-ig nyilatkoznia kell az iskolában az erkölcstan vagy a hit- és erkölcstan választásáról.

Hol lehet a hittanórákkal kapcsolatban további információkat találni? (tanterv, tankönyv, stb)
Kérjük érdeklődjön az alábbi elérhetőségeinken:
web: www.reformatus.hu/gyik/hittan/
email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. (gyülekezetünk), illetve
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. (központi)
telefon: 06 (1) 369 6222 | 06 (30) 218 9569

Szeretettel várjuk gyermekeiket 2013. szeptember 1-jén az újpesti református hit- és erkölcstan órákon!

Loránt Gáborné

aniko

Petőné Juhász Emília

emilia

Szabó László

laszlo

 Az Újpest-Belsővárosi Református Egyház vezetősége és hitoktatói

(Készítette: MRE Kommunikációs Szolgálat, 1146 Budapest, Abonyi utca 21., +36/1-343-7870, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)