03

„Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek. A ti szelídségetek legyen ismert minden ember előtt. Az Úr közel!”

Filippi 4:4-5

Örülni nem mindig egyszerű feladat, főleg nem a körülményeink ellenére, pedig Isten szeretné, ha örülnénk. Nem csak a mi apró dolgainknak, tárgyainknak, sikereinknek, hanem elsősorban az ő hatalmas szeretetének: az Örömhírnek. Hiszen az a feladatunk, hogy ezt az örömhírt, azaz az Evangéliumot továbbadjuk, ez pedig csak úgy sikerülhet, ha meg tudjuk osztani másokkal az ebben való örömünket – nem harsányan, nem hivalkodóan, hanem szelíden, Jézusra mutatva. Azt az örömöt, hogy Isten szeret minket, elküldte az ő Fiát, megváltott, terve van velünk. Azt az örömöt, melyet Isten közelsége táplál, amit a vele való kapcsolat jelent.

A mai napon próbáljunk erre fokozottan is odafigyelni, élni ezzel az örömmel! Ne szalasszuk el az alkalmakat arra, hogy akár egy-két mondatban, egy kis kedvességgel, egy tettel kifejezzük és továbbadjuk azt. Este osszuk meg valakivel, hogy milyen tapasztalataink voltak, vonjunk be másokat is ebbe a hatalmas örömbe!

Jáky András és Jáky-Bárdi Bogáta