„Kik vagyunk és mit akarunk?"

Ezt a kérdés tette fel gyülekezetünk ifjúsági beosztott lelkésze, Szabó Laci 2011. júliusában a frissen konfirmáltak nyári táborának első napján. Akkor logikusan még az lett volna erre a kérdésre a válasz, hogy az Újpest-Belsővárosi Református Egyházközség konfisai vagyunk, és szeretnénk egy hetet utoljára közösen eltölteni Somosdon...

Hála érte Istennek, hogy nem csak ennyi lett. :)

Az az egy hét gyorsan elrepült, de Isten egy hosszabb közös útra hívott el minket. Így lettünk mi a Picifi, gyülekezetünk legfiatalabb ifjúsági csoportja. Azóta sokan csatlakoztak hozzánk, örömmel tölt el bennünket, hogy csapatunk folyamatosan bővül. Szeretettel várunk mindenkit, akit a tizenéves kor második felébe érkezve foglalkoztatnak az „élet nagy kérdései", vagy éppen egy olyan közösséget keres, ahová jó tartozni.

Minden pénteken találkozunk: alkalmaink 16:45-től 18:30-ig tartanak. Ilyenkor együtt zenélünk, énekelünk, játszunk, és Istenre figyelve gondolkodunk egy-egy témáról, vagy kérdéskörről. A nyári szünetben fél héttől kezdünk, és a nagyobb ifikkel összevont alkalmat tartunk – ha éppen nem táborozunk. :)

Igyekszünk nem csak heti egy alkalommal megélni közösségünket: a vasárnap délelőtti istentiszteleteken, egyéb gyülekezeti alkalmakon, kézműveseken, játékdélutánokon, és közös kiándulásokon, is építjük az egymással és Istennel való kapcsolatunkat. Ja, és vannak páran az ifiben, akik folyton gondoskodnak arról, hogy legyenek olyan kötetlen és spontán programjaink is, mint egy piknik a Margit-szigeten, örömzenélés a gyülekezetben, vagy egy korcsolyázás.

Látogass el te is a következő alkalmunkra!

Ha kérdésed van, vagy szeretnél bekerülni facebook csoportunkba, írj Esztinek (czinkes kukac gmail pont com)!

 

Picifi csoportkép

Tetejére