Válogatás XX. századi és kortárs szépirodalmi művekből20110328_kontrasztok-megbocsatas_200

A Szent István Társulat 2010 szeptemberében indította útjára Kontrasztok? című irodalmi kávéházát. A Háló Közösségi Központban havonta egy alkalommal megrendezésre kerülő irodalmi est során, adott témakörben, különböző életszemléletű, közismert írók, költők folytatnak párbeszédet, valamint kevéssé ismert írók, költők mutatják be művészetüket az érdeklődőknek.

 

E találkozókon az élet egy-egy nagy kérdését járják körül: ellentétes szempontok szerint közelítve meg az adott témát, ám minden esetben közös, kapcsolódó pontokat keresve. Az elmúlt estek témái voltak többek között, a hatalom, a harag, ellenségeink, szeretet és szerelem. 

A következő, márciusi alkalom rendhagyónak ígérkezik, hiszen a gyülekezetünkben már több éve életre hívott irodalmi est felolvasóit hívták meg. A két részből álló est során, igyekszünk megvalósítani a kontrasztot: míg az első részben az emberi esendőség, bűnösség és bűntudat körüljárása a cél, addig a második részben a bűnbánat, az isteni megbocsátás felé vágyódás és a megváltás témakörében olvasunk verseket.

A 2011. március 28-án, este 18 órakor kezdődő felolvasó estünkre szeretettel várunk mindenkit!

Helyszín: Háló Közösségi Központ, Budapest, V. ker., Ferenciek tere 7/8.

a felolvasók