Egy rövid bemutatkozás rólunk, akik olvasunk. Nektek.

Bálint Eszter

ÖnarckertbenBálint Eszter vagyok. Hivatalos berkekben a nevem mögé biggyesztik a 'Terézt' is, de ettől a nagyanyai örökségtől szeretek eltekinteni.1991 őszén kezdtem földi pályafutásom, ami kezdetben nem is futás, sokkal inkább kúszás-mászás, totyogás volt. Mostanság a Lónyay végzősei közé tartozom.

Szeretem az irodalmat, és az irodalom is szeret engem. Legalább is kettőnk kapcsolata erről árulkodik. Zenélni nem tanultam, de életemből sosem hiányozhatott a zene.

"Rájöttem, hogy mindaz, amit Isten tesz, örökké megmarad; nincs ahhoz hozzátenni való, és nincs belőle elvenni való. Azért rendezte Isten így, hogy féljék őt." (Préd 3,14)

Bárdi Bogáta

felolvasok_bogiBárdi Bogáta vagyok. 1990-ben születtem egy újpesti nagy családba. Most leszek elsőéves az ELTE töri-régészet szakán.

Nagyon szeretek túrázni, kirándulni, nevetni, játszani (sokféle értelemben), beszélgetni, olvasni...

Az irodalmat és a zenét is szeretem (sokáig csellóztam), értékesnek és csodálatosnak tartom!

Bradák Soma

ÖnarcvárosbanMivel a vezetéknév adott volt, már csak egy keresztnév kellett, hogy azonosítható legyek. Így lettem Bradák Soma rögtön születésem után, 1988-ban.

Az évek sokaságának rengeteg idejét csomó dologgal ütöttem el, atlétizálástól kezdve gombfocizáson át veszélyes kerékpáros tevékenységek gyakorlásáig, aminek kétségtelenül legkiemelkedőbb teljesítménye a 2003-as felkartörés volt.

A gimnáziumban vettem észre a művészetek, a zene és az irodalom iránti fogékonyságomat. Írás, fényírás, zajkeltés szinte egy időben jelentkezett az életemben, amihez festmények, fotók, dalok, versek és egyebek vizsgálata társult. Egy Pázmány Péterről elnevezett intézményben tanultam művészettörténetet és angolt, illetve néha esztétikát és filozófiát is.

Jelenleg a Ludwig Múzeumban dolgozom muzeológusként. A Szövetség zenekarban 2005 óta zenélek ütőhangszereken, és épp a második lemezünket tervezzük felvenni. Több pázmányos hallgatóval egy Cseh Tamás-emlékestre készülünk. 2013 áprilisában szálltam be dobolni Szabó Benedek barátom Galaxisok nevű zenekarába.

Szenci-Kovács Emese

felolvasok_ems1988 óta vagyok Kovács Emese, azóta igyekszem megélni létezésemnek minden örömét, minél több embert bevonva ebbe. Érettségi után ragadott magával végleg a sodrás, melynek fő iránya a művészetek minden apró részletre kiterjedő tanulmányozása. 2006-ban lettem pázmányos Piliscsabán, mostanában egy hét fős csoport tagjaként tanulok ott esztétikát.

Igyekszem nem begubózni a bölcsészlétbe, hanem megismerni a teremtett világ sok más szépségét is.

Nyolc éve tollaslabdázom, egy évig betekintést nyerhettem az újságírásba, ha van rá időm, rengeteg filmet nézek és kötelességből vagy épp szerelemből, valamilyen könyvet lapozgatok.

"...aki olvas, azt általában békén hagyják. Attól nem kérdezik, hogy honnan hová utazik, van-e család, ilyesmi. Akinek könyv van a kezében, az valójában nincs is jelen. Nem kell kínálgatni aprósüteménnyel vagy innivalóval, mert a könyv láthatatlanná tesz." (Bartis Attila)

Móréh Judit

felolvasok_judit1991. szeptemberében születtem egy gyönyörű napsütéses délelőttön. Egész kiskoromtól kezdve a Család Napsugarának hívtak szüleim és négy testvérem. Szeretek mosolyogni, nevetni, szeretem a fénysuhogást. Szeretek magas hegyeket megmászni, Isten közelében lenni.

 

A BMRG-ben (Baar-Madas) tanulok. A legnagyobb lelkesedéssel latint, szabadidőmben Kosztolányit, Radnótit fordítok akár hexameterben is. Továbbá szeretek kirakózni, a kis részletekben meglátni az egészet.

Sípos Csenge Ágnes

felolvasok_csenge  

A felolvasók között egy picit kakukktojásnak érzem magam, mivel én vagyok az egyetlen, aki nem tősgyökeres pesti lakos. Bár Budapesten (egészen pontosan Újpesten) születtem, de Szegeden, egy nagy lelkészcsaládban nőttem fel. 2009 őszén kezdtem meg tanulmányaimat az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán, s rokonaim révén kerültem az újpesti református gyülekezetbe. Szabadidőmben sokat olvasok: az irodalom mindig is közel állt szívemhez, leginkább az epikus művek kötnek le, de emellett nagyon szeretem a zenét mind hallgatni, mind művelni. Emellett a nyelvek, az utazás, más tájak és kultúrák megismerése vonz. A természetben lenni lételemem, legyen szó kirándulásról a Tátrában illetve hazai tájakon, vagy akár falmászásról Budapest környékén.

„Hát nem tudod-é és nem hallottad-é, hogy örökkévaló Isten az Úr, a ki teremté a föld határait? Nem fárad és nem lankad el; végére mehetetlen bölcsessége! Erőt ad a megfáradottnak, és az erőtlen erejét megsokasítja. Elfáradnak az ifjak és meglankadnak, megtántorodnak a legkülönbek is; de a kik az Úrban bíznak, erejök megújul, szárnyra kelnek, mint a saskeselyűk, futnak és nem lankadnak meg, járnak és nem fáradnak el!" Ézsaiás 40,28-31

Szenci András

felolvasok_andrasSzenci András 1983-ban született Budapesten. Szüleinek negyedik gyermeke, az idős testvérek mellett gyorsan komolyodik, de lassan érik. Kiskora óta jár az újpesti gyülekezetbe, de ugyanekkor kezd vonzódni a műszaki dolgok iránt is. Mára már okl. mérnök-informatikus és folyton szervez valamit az ifiben. És szeret olvasni.

És tényleg szeretek olvasni. Ugyan ezt lassan teszem, és főleg a metrón, de nagyon sok örömet okoz. Hatalmas élmény egy verset átérezni, egy regény minden történését elképzelni, látni drámákat színpadra kerülni, hangszereket hallgatni és pillanatokat megörökíteni. Szeretek ismert és ismeretlen dolgokat felfedezni, rácsodálkozni... és néha másokkal megosztani.

Van egy bölcsészsála is.